Blog

În cazul propriilor povești de viață putem chema caii să ne fie ghizi și să ne înlesnească dezvoltarea de sine, dezvoltarea relațiilor cu cei din jur, crearea unui spațiu util de dezvoltare pentru copii.

Începem să ne scriem povestea vieții încă din foarte fragedă pruncie. Când suntem încă la vârsta în care nu ne putem exprima, absorbim ca un burete emoțiile, stările, reacțiile celor din jur și ne stabilim feluri de a reacționa și de a ne comporta pentru o viață întreagă. Povestea vieții nu are legătură cu o fabulație de copil sau cu perspectiva pe care o oferă întrebarea ”Ce vrei să te faci când vei fi mare?”. Scenariul vieții este un plan de viață pe care îl stabilim inconștient și care este influențat major de persoanele pe care le avem în preajmă în primii ani de viață.

Interesant este că acest scenariu se poate rescrie. Cu alte cuvinte putem recunoaște și analiza stări și reacții din viața noastră, putem să ne dăm seama ce legătură am cu noi și, mai mult decât atât, să analizăm dacă este sau nu cazul să le transmitem și copiilor noștri. O metodă foarte frumoasă și extrem de educativă, cu multe momente de ”AHA” este rescrierea scenariului de viață cu ajutorul cailor.

Read the full article

M-am apropiat de Nelli și am pus mâna pe gâtul ei. Era cald și moale. Am mângâiat-o pe coamă și s-a întors spre mine când i-am făcut zgomot de pupic și i-am spus pe nume.

Dragii mei,

Acum câteva zile mama și tata m-au întrebat dacă vreau să mergem la căluți. Am fost foarte bucuroasă și m-am asigurat de mai multe ori că mă vor aduce la voi, cai adevărați, pentru că mie îmi plac tare mult animalele.

Read the full article