Când credeam că nu mai pot fi surprins în dezvoltarea mea ca individ

de Leonard Alexa

Au trecut aproximativ 10 ani de când am participat la primul training mai serios. Era toamnă, era ONG și era dezvoltare personală. De atunci și până acum am trecut prin toate, de la subiecte din sfera dezvoltare personală până la vânzări, HR, leadership situational, project management, Train the Trainers sau Train the Interviewers, de la traininguri ținute de mine… la traininguri ținute de oameni care activează la nivel global.

Cu cât participi la mai multe sesiuni cu atât îți dai seama că știi mai puține dar în același timp e din ce în ce mai greu sa te surprindă ceva. După mult timp însă, am reușit sa imi gasesc partea de WoW, participand la cursul de Educație Asistată de Cai organizat de HorseTouch. Am căutat o schimbare de perspectivă, am căutat o nouă abordare pe care să o învăț, cu noi metode și posibilități. Am descoperit mult mai mult.

În primul și primul rand m-am descoperit și mai mult pe mine, pentru că în lucrul cu calul nu poți purta măști, cu el nu merge. Nu îți rămâne decât să fii vulnerabil și autentic, la fel ca el.

În al doilea rand am găsit o aplicabilitate imensă, limitata doar de propria imaginatie, pentru sesiunile de coaching pe care le desfășuram până acum, cu precizarea ca experiența este mult accelerată, atat pentru client cat si pentru coach.

Nu în ultimul rand, vreau sa îi apreciez pe Mădălina și pe Ionuț de la HorseTouch care au reușit sa creeze un spațiu de învățare și dezvoltare în toată această poveste. În toata evolutia mea de pana acum, am ajuns la concluzia că indiferent ce sau cum vrei sa înveți, ce tool-uri sau informații vrei să stăpânești, oricât de potrivite sunt ele, cel mai important aspect în procesul de învățare, de evoluție al unui individ este spațiul care este creat astfel încât el să se poată dezvolta. Mădălina si Ionuț au reușit să creeze acest spațiu pentru participanți într-un mod autentic și cu impact.

Lucrând alături de cai te regasesti într-un mediu autentic, de învățare accelerată și dintr-o experienta care pur și simplu nu se poate povesti sau recrea într-o sală de curs ci doar trăită prin vibrația pe care o simți în manej.