Emoțiile care vin năvală când lucrezi alături de un cal, nu se pot exprima în cuvinte

După un curs intens care a ținut 4 zile, am plecat către un loc de care nu auzisem niciodată și în care nici nu prea aveam chef să merg pentru ca vroiam să ajung acasă. Ajuns în locul cu pricina, undeva între Târgoviște și Sinaia, am fost impresionat de peisaj și de liniștea care făcea ca totul să aibă sens, 4 zile de training intens și apoi o zi de liniște și relaxare. Sau, cel puțin așa îmi doream eu.

Dar ce să vezi… după 30 de minute de introducere am aflat că ne apucăm de treabă. Ceva lucru în echipă, ceva exerciții cu cai, afară, frig. Îi și zic colegului meu: Abia aștept să plecăm spre casă! Ca să nu mai lungesc povestea mea cu început total nepromițător, trec la subiect: emoțiile care vin năvală atunci când lucrezi alături de un cal, nu se pot exprima în cuvinte.

În 36 de ani nu am avut o experiență asemănătoare la nivel de utilitate și impact asupra vieții mele sau conștientizări mai puternice, așa cum am avut după exercițiile de educație asistată de cai, din acea zi. HorseTouch și Centrul Ecvestru Potcoava sunt cei mai potriviți parteneri cu care am avut ocazia să lucrez. Am avut ca profesori doi cai extraordinari – Nelly și Lizzi, și am fost ghidat și îndrumat de doi oameni minunați, adevărați profesioniști. Împreună, ei au creat pentru noi o experiență plină de emoție, pe care apoi au canalizat-o către un subtil, dar puternic proces de învățare. Lecțiile și revelațiile au rămas înmagazinate în mine, sunt acolo și încă le simt, deși a trecut ceva  timp de când le-am trăit. Este mult mai mult decât pot reda în cuvinte. Vă mulțumesc Mădălina și Ionuț! Vă mulțumesc mult pentru claritatea adusă în viața mea printr-o experiență atât de simplă, dar atât de complexă.

Recomand cu multă încredere activitățile și programele de educație asistată de cai oferite de HorseTouch.

GM – Retail